Grande Réserve

Grand Réserve er betegnelsen på en specielt fremstillet vin, der kun i gode årgange produceres i meget små mængder af de bedste druer fra udvalgte parceller. Fremstillingen af denne vin danner grundlag for en over årene løbende kvalitetsudvikling på Château de Haux.

Drikketidspunkt

Som udgangspunkt bør Grande Réserve drikkes fra 5 til 10 år efter årgangen på flasken.

For magnum flasker kan der lægges 2 år til.

Historien om Grande Réserve

Det startede med årgang 2001 og et ønske om at skabe en klassisk Bordeaux, der skulle være det ypperste fra Château de Haux. Siden er det blevet til en perlerække af smukke årgange af Grande Réserve. Vi er meget stolte over disse vine.

.

Anbefalinger til sammensætning af mad og vin

Grande Réserve byder ofte på duftnoter af mørke bær, skovbund, træ og læder. Dette kombineret med den dybe og elegante smag gør den ideel at servere til et bredt udvalg af retter f.eks. med okse, lam, and og vildt gerne ledsaget af kraftige saucer, svampe, rodfrugter og krydderurter.

Sådan laves Grande Réserve

Vi udvælger nogle af de fineste druer, som kommer fra vores ældste og bedste vinmarker.

Druerne, vi bruger til Grande Réserve, er altid Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot og Petit Verdot mens blandingsforholdet varierer lidt afhængig af årets høst.

Efter gæringen lagres vinen et år på tanke og herefter lagrer vi en stor del af vinen på nye og gamle egetræsfade.

Tips og tricks

Grande Réserve bør hældes på karaffel, hvor vinen kan ilte og åbne sig i duften.

Ved ældre årgange kan det være en fordel at rejse flasken på højkant dagen inden, således at evt. bundfald samler sig på flaskens bund og ikke kommer med i karaflen, når vinen hældes over.


Grande Réserve