2019 Haux Clairet 75 cl.

DKK 114,50
pr. fl.

På lager og klar til afsendelseAktionærpris: DKK 74,50

Bliv aktionær og spar penge ved køb af vores vine.
Du kan købe aktier her.


2019 Château de Haux Clairet

Hvordan skal vi udtrykke det? Clairet er bare en medejersucces. Stort set alle aktionærer fylder ”kælderen” op med årets Clairet hvert forår, når den frigives, og mange løber ofte tør for vinen hen på efteråret.

Nu er chancen kommet for at fylde dit lager op igen. Clairet er brugbar til alt – med mad og uden mad – til frokost, til besøg midt på dagen og til aftensmaden. Altid frisk og velsmagende!

Clairet er en specialitet fra Bordeaux, der kun sjældent ses på det danske marked. Den fremstilles kun af blå druer, på samme måde som rødvin, men med meget kortere skinkontakt i tankene. Clairet fra Château de Haux laves primært af druen Cabernet Sauvignon. Cabernet Sauvignon druerne til Clairet høstes lidt tidligere end til rødvinene for at sikre en friskhed i den endelige vin. Druerne pumpes direkte op i de store ståltanke, hvor de gærer under afkøling.

Ved at lade mosten gærer sammen med drueskallerne, får vinen en række karakteristika, primært farve og tanniner. Vores Clairet tilbringer dog kun de første 48 - 72 timer i kontakt med skallerne. Det varierer naturligvis fra år til år, hvor lang tid denne kontakt skal vare. Flere gange i døgnet udtages prøver for kontrol for duft, smag og farve m.m. for at sikre den højeste kvalitet.

Clairet 2019 fra Château de Haux har en lækker indbydende og appetitvækkende duft af jordbær, ribs eller granatæbler. Det er en frisk og læskende vin med en silkeagtig struktur og med et moderat lille tanninbid. Den har samtidig mere fylde og større vinøs tyngde end Rosé.

Druesammensætning – variere lidt fra år til år

Merlot 70 %

Cabernet Sauvignon 20 %

Malbec 10 %