Tvillinger på Château de Haux

Vælg mellem

Réserve des Propriétaires og
La Cave des Propriétaires

Gennem alle årene har vi produceret den røde Réserve des Propriétaires med henblik på at blive lagt i kælderen for ikke at blive drukket de første år. Mange har været så glade for Réserve des Propriétaires, at de er begyndt at drikke den straks efter, at den blev leveret fra slottet. Rigtig mange flasker er derfor blevet drukket før vinen var moden og klar hertil. Det har været synd både for vinen og for aktionæren.

Da vi ikke kan lave en vin, der både kan drikkes nu, og samtidig med fordel kan gemmes i en årrække, besluttede vi i 2014 at lave to rødvine reserveret kun til aktionærerne. Den ene Réserve des Propriétaires, der med stor glæde kan drikkes hurtigt og en ”tvilling” af samme gode kvalitet, La Cave des Propriétaires der kan og bør gemmes nogle år for at opnå det fulde potentiale.

Vinene er begge omhyggeligt udvalgt i balancen mellem Cabernet Sauvignon og Merlot druen fra de ældste vinstokke og bedst beliggende marker. Der er naturligvis forskel på blandingen af druer for de to vine, men for begge gælder, at kun de bedste druer er brugt.

De to vine har ligget på egetræsfade i en lang periode før aftapningen.

La Cave des Propriétaires har lagret længere og med en større andel af nye fade.


Tvillinger på Château de Haux