Réserve des Propriétaires

Réserve Des Propriétaires - Din egen vin - fra dit eget vinslot

Kære medejer

Bestil nu og spar over 50%

Du har noget ikke mange andre har; en ejerandel i et vinslot i Bordeaux, Château de Haux.

Det har du naturligvis, fordi du derved har muligheden for at sætte dejlige vine fra dit ejet vinslot på bordet til hverdag og fest.

 
Når man har man gæster, hvad er mere naturligt end at sætte sin egen vin på bordet?  På den måde er man også sikker på, at gæsterne har noget at snakke om og glæde sig over. Vine man kender og ved noget om smager simpelthen bedre. Ligesom en flaske købt i supermarkedet, og som man ikke ved noget yderligere om, ikke er nær så interessant.

Reserve des proprietaires – 'reserveret til ejerne’ – laves kun en gang i hver årgang. Næsten alle slotte i Bordeaux laver en lille mængde vin af de bedste druer fra de bedste marker til eget forbrug. Disse flasker bruger ejeren til private selskabeligheder på slottet, når man gerne vil vise det bedste man har, samt når man bare vil forkæle sig selv og sin familie.

Samtidig lægges nogle flasker i kælderen til fremtidigt forbrug, og for at kunne sammenligne de forskellige årgange under vinens udvikling.

På Chateau de Haux er vi selvfølgelig mere end én ejer, men princippet er det samme.  De bedste druer fra de bedste marker lægges på egetræsfade i en periode for derved at få en rigtig ”ejer-vin”, Reserve des proprietaires

 

De fleste flasker vin passerer på deres vej frem til forbrugeren igennem eksportører, importører, detailhandlere osv. Alle disse skal tjene på vinen. Butikspriserne på vores vine, eller tilsvarende vine, ligger derfor væsentligt højere. Da vi netop kan springe disse led over, kan vi tilbyde jer medejere lavere priser.

Aktionærerne får derfor bedre vine til lavere priser, men der er selvfølgelig heller ingen der skal tjene på det. Så hvorfor købe vin i et supermarked, hvor man oftest kun køber på etiketten eller en noget uklar ”førpris”, når I kan købe gode vine fra jeres eget vinslot til lave priser, leveret helt uden avance?

*Smagekommentarerne er fra en smagning hvor 6 medejere deltog på Chateau de Haux.


Réserve des PropriétairesRéserve des Propriétaires, Chateau de Haux Rouge 2020

– en flot frugtig moderne Bordeaux til at drikke indenfor 1-3 år.

Indholdet af Merlot er igen relativt høj for Château de Haux, hvilket er med til at gøre vinen blødere og mere charmerende end de andre vine
fra årgangen, så den kan drikkes relativt hurtig.

Lidt lettere end 2018 og 2019, og derfor allerede dejlig at drikke så snart den er komme sig over tapning og transport.
Smagekommentarer : Masser af forskellige bær, men også rosiner, figner og madæbler.

Ret begrænsede tanniner og virker derfor ikke så tør selv om den er så ung. Charmerende vin til en hvilken som helst ret.


Bestil Réserve des Propriétaires, Rouge 2020
Réserve des Propriétaires, Chateau de Haux Rouge 2020

RDP La Cave 2020

Réserve des Propriétaires - ”La Cave”, Chateau de Haux Rouge 2020

– en super klassisk Bordeaux til at gemme i 5-8 år under stadig udvikling.
(La Cave betyder ”Vinkælderen” på fransk)

Her en indholdet af Carbernet Sauvignon noget højere, og lagringstiden på fade noget længere, hvilket har givet en kraftigere vin med flere tanniner og længere holdbarhed. En god kraftig årgang.

Smagekommentarer : Koncentreret mørke bær i både duft og smag. Brombær, solbær, men også ribs. Tung og mørk farve, koncentrerede tanniner der lover lang holdbarhed. 


Bestil Réserve des Propriétaires, La Cave 2020

Réserve des Propriétaires, Chateau de Haux Rouge 2020


Réserve des Propriétaires – Château de Haux 2021, Blanc

Réserve des Propriétaires – Château de Haux 2021, Blanc

Den hvide vin fra Château de Haux, Réserve des Propriétaires Blanc 2021, er en helt klassisk hvid Château de Haux lavet af druerne Sauvignon Blanc, Semillon og Muscadelle.

De mange omplantninger af hvide vinstokke giver efterhånden ældre stokke og bedre druer, og vejret i 2021 var helt perfekt til vores hvidvine.

Smagenote - Frisk, frugtig, god lang smag, fersken, grønne æbler, hyldeblomst – en rigtig dejlig vin til både terrassen og mad. 


Bestil Réserve des Propriétaires, Blanc 2021
Réserve des Propriétaires – Château de Haux 2021, Blanc