Peter Jarl Jørgensen gik bort

Peter var hovedkraften ved stiftelsen af Franske Vingårde A/S og købet af Château de Haux i 1985.

Mange medejere har over de seneste 35 år besøgt Château de Haux, hvor de er blevet modtaget med

åbne arme af Peter. Han elskede at møde mennesker, og når flere hundrede medejere hvert år besøgte slottet, var han altid klar til en rundvisning med en efterfølgende smagning. Rigtig mange har derfor over tiden hørt ham fortælle om slottets historie og tidligere ejere, hvor der med årene kom farverige historier til, om både kannibaler og sørøvere.

Peter fortsatte med at komme på slottet også i årene efter, at han reelt havde overdraget slottets drift til næste generation. De sidste rundvisninger gennemførte han i 2018 i en alder af 85 år og det på trods af, at han efterhånden ikke gik så godt længere.

Peter blev bogstaveligt talt født ind i vinbranchen som fjerde generation i det gamle vinfirma Knud Jørgensen, som lå på Strandvejen midt i Hellerup. Han var en af de sidste, der fik en praktisk uddannelse i vinkælderen og med baggrund heri, blev han optaget i Vinkyperforeningen.

Hans faglige viden var stor, hvilket førte til, at han i perioden 1972-90 var præsident for Det franske Vinråd. Han var en flittig foredragsholder og vinskribent i aviser og tidsskrifter. Desuden skrev han bøgerne ”Bourgogne - små vingårde med store vine” og sammen med broderen Flemming bøgerne ”Château de Haux 400 års vinhistorie” og ”Fra Landevejskro til Vinslot”.

Peter boede i de sidste 30 år i Bordeaux by med sin franske hustru Anne-Marie, der desværre døde en uge efter Peter.

Peter vil blive savnet af familien og af de mange aktionærer, der gennem årene har besøgt Château de Haux.


Peter Jarl Jørgensen gik bort
Peter Jarl Jørgensen gik bort