Høsten 2020

En rapport fra de første dage af høsten

Vi er i de sidste dage af august. De hvide druer Sauvignon Blanc og Sauvignon Gris er høstet – det tidligste tidspunkt vi nogensinde har høstet på Château De Haux.

De allerførste dage i september forventer vi at begynde høsten af udvalgte marker med blå druer, der skal bruges til Clairet og Rosé. Til disse vine skal druerne ikke være for modne for derved at give friskhed og en let syre i de endelige vine. Herefter følger høsten af de øvrige blå druer - først Merlot og siden Cabernet Sauvignon, Malbec og til sidst Petit Verdot.

Høsten 2020 tegner til at blive rigtig god. Vi har stort set ikke haft sygdomme i marken i løbet af året. Mængden af druer er store, og forventningerne til vinenes kvalitet er derfor høje. Vejrudsigten lover tørt vejr i de næste par uger, hvilket har stor betydning, men intet er sikkert, før de sidste druer er høstet. Hvis forventningerne holder, kan vi konstatere, at vi for tredje år i træk kan producere vine af meget høj kvalitet. Dette formoder vi skyldes dispositionen med omplantninger til andre og mere resistente kloner af vinstokke for nogle få år siden, som nu for alvor giver gevinst.


Høsten 2020